Sigurnost

Opušteno kroz grad

SEAT Ateca posjeduje zavidne bezbjednosne karakteristike dizajnirane i projektovane tako da se osjećate potpuno sigurno i bezbrižno.

Uključite "Welcome" svjetlo

LED "Welcome" svjetlo

Uvijek i svuda dobrodošli

SEAT Ateca je olakšala traženje vozila po mraku, Full-LED "Welcome" svjetla projektuju svjetlosni krug u formi silutete SUV-a na podlogu.

Uključite "Welcome" svjetlo

Asistent za gradske gužve

Bez zastoja

Zastoji i usporen saobraćaj znaju da budu zamorni. Sa tim je sada gotovo. "Traffic Jam" Asistent mjeri razdaljinu između vozila i automatski prilagođava brzinu zadržavajući kolovoznu traku. Dodatak ovome je i asistent za naglo kočenje koji će pomoći u slučaju da se vozilo previše približilo vozilu ispred a  niste na vrijeme reagovali.

ACC (automatski uređaj za regulisanje brzine)

Sinhronizovana sa gradom

Duga putovanja sa nogom stalno na gasu znaju da budu zamorna? Mi mislimo da zaslužujete veću udobnost. Uređaj za regulisanje brzine održavaće zadatu brzinu i razdaljinu a na prvi dodir komandi vratiće Vam u potpunosti kontrolu.

LED-tehnologija

Gradska svjetla

Osvijetlite svoju svakodnevicu i svoje raspoloženje sa SEAT Ateca svjetlosnom tehnologijom posljednje generacije.

Prekidač svjetla
Posebne karakteristike

Paket za pomoć u vožnji

Asistencija za kolovozne trake- LANE ASSIST

Sa asistencijom za kolovozne trake sistem prepoznaje kolovozna obilježja i upozorava ukoliko primeti slučajno gubljenje pravca tj. promjenu kolovozne trake. Sistem će Vas vizuelno obavjestiti o tome i pokušati blagim pokretom upravljača da Vas vrati u kolovoznu traku. 

Asistencija dugim svjetlima - HIGH BEAM ASSIST

Asistencija dugim svjetlima reaguje u različitim okolnostima. Brine umjesto Vas o promjenama svjetlosnog snopa pritom vodeći računa da ne zaslijepi vozača iz suprotnog pravca. 

Prepoznavanje saobraćanjih znakova

Sa kamerom za ovu praktičnu funkciju, saobraćajni znakovi biće prikazani i na info ekranu. Sistem prepoznaje znake ograničenja brzine, radova na putu i slično.

Detekcija mrtvog ugla

Sve na prvi pogled

Za bezbjednu vožnju auto putem brine poseban LED indikator u retrovizoru koji će signalizirati prillikom promjene trake ili prilikom približavanja drugog vozila. Dodatna funkcija ovog asistenta je da automatski potpuno zaustavi vozilo prilikom izlaska iz parking mjesta ako se iza nalazi drugi objekat ili prepreka.

FRONT ASSIST - nadzor prostora ispred vozila

Uvijek unaprijed

Dodatna pomoć je uvijek doborodošla. Front Assist nadzor prostora ispred vozila upozorava ako se udaljenost ismeđu vozila smanji i ako nema reakcije vozača, sistem će automatski usporiti vozilo. Zaštita za pješake će automatski zaustaviti vozilo ako detektuje pješake koji prelaze kolovoz.

Više o SEAT Ateci?