Bezbjednost - Leon 5D - SEAT Bosna i Hercegovina | SEAT
Prilikom vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici trenutno se pohranjuju kolačići.
Prihvati i nastavi
BEZBJEDNOST

Možete biti mirni

U novom SEAT Leonu uvijek ćete se osjećati sigurno zahvaljujući tehničkim sustavima kao što su sistem zaštite pješaka i asistent za gužve u saobraćaju. Sve što vam je potrebno da biste bili smireni prilikom svake vožnje!

ASISTENT ZA GUŽVE U SAOBRAĆAJU

Dosta je stresa, uživajte!

U novom SEAT Leonu saobraćajne gužve mogu biti prilika za opuštanje. Asistent za gužve u saobraćaju procjenjuje udaljenost od vozila ispred Vas te regulira povećanje i smanjenje ubrzanja.

MONITORING PJEŠAKA

Uvijek spreman na iznenađenja

Dodatni par očiju nikad se ne može prevariti. SIstem zaštite pješaka evidentira ako netko prolazi ispred vozila i prije automatskog kočenja daje zvučno i vizualno upozorenje.

POMOĆ U HITNIM SLUČAJEVIMA

Brine o vama

U novom SEAT Leonu možete se opustiti znajući da asistent za hitne slučajeve interveniše kada vi to niste u stanju učiniti na način da automatski počinje postupak kočenja kako bi vas upozorila i u konačnici potpuno zaustavio vozilo.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE UMORA

Otvorenih očiju

Aktivni stil života pun je uzbuđenja i može uzrokovati umor. Ne morate se brinuti ako ste na putu jer će vas sistem za prepoznavanja umora održavati budnima.

ADAPTIVNI TEMPOMAT (ACC)

Mala dodatna pomoć

Namjestite konstantnu brzinu i uživajte u svojoj svakodnevnoj vožnji. Adaptivni tempomat brine za ubrzavanje i usporavanje u skladu sa stanjem u saobraćaju. Vi možete maknuti nogu s papučice gasa i opustiti se.

DETALJI FUNKCIJA

Pomoć u vožnji

ASISTENT ZA ZADRŽAVANJE VOZNOG TRAKA - LANE ASSIST

Asistent za zadržavanje voznog traka pomaže Vam da ostanete u željenom voznom traku te Vas upozorava ako iz njega izlazite i automatski korigira smjer vozila.

ASISTENT ZA DUGA SVJETLA - HIGH BEAM ASSIST

Asistent za duga svjetla automatski prebacuje s dugih na kratka svjetla i obrnuto. Asistent identifikuje promet iz suprotnog smjera tako i vozila ispred Vas te osvijetljene stambene četvrti.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova sinkroniziran je s Vašom prednjom kamerom. Senzori detektuju ograničenja brzine, zabrane preticanja i najave radova na cesti s ciljem da Vas upozore na ono što slijedi.