Bezbjednost - Leon ST - SEAT Bosna i Hercegovina | SEAT
Prilikom vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici trenutno se pohranjuju kolačići.
Prihvati i nastavi
Bezbjednost

Budite bez brige

Za roditelje je unutarnji mir od najveće važnosti. Stoga u novom SEAT Leonu ST možete biti mirni jer se Vi i vaša porodica možete neprestano osjećati sigurnima zahvaljujući tehničkim sistemima kao što je sistem prepoznavanja umora ili adaptivni tempomat.

ASISTENT ZA GUŽVE U SAOBRAĆAJU

Dosta je stresa, uživajte!

U novom SEAT Leonu prometni zastoj može biti prilika za opuštanje. Asistent za gužve u saobraćaju procjenjuje udaljenost od vozila ispred vas te regulira povećanje i smanjenje ubrzanja.

ADAPTIVNI TEMPOMAT & FRONT ASSIST

Opustite se i uživajte

Vožnja na autoputu nikad nije bila lakša. Adaptivni tempomat će ubrzavati i usporavati uzimajući u obzir udaljenost vozila ispred Vas.

DETALJI FUNKCIJA

Pomoć u vožnji

ASISTENT ZA ZADRŽAVANJE VOZNOG TRAKA - LANE ASSIST

Asistent za zadržavanje voznog traka pomaže Vam da ostanete u željenom voznom traku te Vas upozorava ako iz njega izlazite i automatski korigira smjer vozila.

DETEKCIJA UMORA VOZAČA

Dan pun avantura Vas zaista može umoriti. Nećete morati da brinete dok vozite jer Vas funkcija za detekciju umora vozača uvijek upozorava da napravite pauzu.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova sinkroniziran je s Vašom prednjom kamerom. Senzori detektuju ograničenja brzine, zabrane preticanja i najave radova na cesti s ciljem da Vas upozore na ono što slijedi.

MONITORING PJEŠAKA

Uvijek spreman na iznenađenja

Dodatni par očiju nikad se ne može prevariti. SIstem zaštite pješaka evidentira ako netko prolazi ispred vozila i prije automatskog kočenja daje zvučno i vizualno upozorenje.