Nova CUPRA Ateca

Nova CUPRA Ateca: najsavremenija interpretacija sportskog karaktera

08.10.2018
  • CUPRA Ateca označava početak nove ere za novonastalu, nezavisnu marku i unosi novi elan na tržište
  • CUPRA Ateca ultimativan je izražaj sportskog karaktera
  • CUPRA Ateca već je dostupna za narudžbu na BH tržištu

Sarajevo, 2.11.2018 -Brend CUPRA, koji je nastao iz nagrađivanog odjela za motosport marke SEAT, ultimativan je izražaj jedinstvenosti, sofisticiranosti i performansi, stvoren iz strasti i dizajniran za osvajanje srca ljubitelja automobila širom svijeta. Pomenuti brend proizvodi vozila koja ne počivaju na nostalgiji, već su ukorijenjena u sadašnjosti. Najiskusniji, najangažiraniji i najnadahnutiji članovi odjela motosporta ponovo su prionuli na posao kako bi kompaniji dali novu dimenziju.

 Jedinstvena u svom segmentu

CUPRA će kreirati sjajnu paletu proizvoda fokusirajući se na modele marke SEAT. Koristiti će se snažnim kompletom tehnoloških rješenja Volkswagen koncerna i iskoristiti cijeli niz mogućnosti koji im ona pružaju, no također će biti otvorena za suradnju sa pojedincima i kompanijama koje govore istim jezikom, te znaju kako se kreira iskustvo: kroz marketing, dodatnu opremu, događaje

Snaga u svim situacijama

CUPRA razvija posao i kreira nove modele koji nude savršen omjer performansi, voznih svojstava i upotrebljivosti, a iskoristiti će postojeću infrastrukturu Seata, u okviru koje će biti prodavana u odvojenom prostoru kod 277 odabranih trgovaca automobilima diljem Evrope.

Ne samo brzo nego i udobno

Predstavljanje modela CUPRA Ateca s početkom godine označilo je početak nove ere, te se pokazalo da je ovaj SUV visokih performansi bio savršen odabir za uvođenje marke CUPRA na tržište. U segmentu u kojem dominiraju premium marke, lansiranje modela CUPRA Ateca napravilo je pravu pometnju,  nudeći najsavremeniju viziju onoga što čini sportski karakter.