SEAT predstavlja glavne novitete marke za sajam automobila u Frankfurtu - Novosti i događanja - Marka SEAT - SEAT Bosna i Hercegovina | SEAT
Prilikom vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici trenutno se pohranjuju kolačići.
Prihvati i nastavi

SEAT NOVITETI

SEAT predstavlja glavne novitete marke za sajam automobila u Frankfurtu

09.05.2017
  • SEAT je otkrio svoje glavne novitete na ekskluzivnoj video web konferenciji za medije sedam dana prije Međunarodnog sajmu automobila u Frankfurtu
  • Leon CUPRA R, najsnažniji model koji je marka SEAT ikad proizvela
  • Svjetska premijera novog modela SEAT Arona: najnoviji izdanak marke SEAT imat će svoj službeni debi na frankfurtskom sajmu automobila
  • Alexa kompanije Amazon, inovativni digitalni pomoćnik s upravljanjem glasovnim naredbama, sa sobom donosi najnapredniju povezivost i najsigurniju tehnologiju
  • SEAT obznanjuje finaliste natjecanja za odabir naziva sljedećeg velikog SUV-a
  • Lansiranje nove 1,0 SEAT Ibize TGI s pogonom na prirodni plin (CNG) predstavlja još jedan iskorak marke SEAT prema čistoj i učinkovitoj energiji

Luca de Meo, predsjednik uprave marke SEAT, otkrio je predstavnicima medija novitete s nadolazećeg sajma automobila u Frankfurtu putem web konferencije za medije.

Tokom prvog dana ovoga posebnog događanja modeli Arona i Leon CUPRA R bit će u centru pažnje te će se predstaviti na poseban način. U utorak, 12. septembra, u 12:15 sati, konferenciju za medije marke SEAT vodit će Luca de Meo, predsjednik uprave marke SEAT, koji će javnosti predstaviti korporativnu statistiku, novi model Arona, Leon CUPRA R, Alexu te će javno objaviti finaliste natjecanja za odabir naziva novoga velikog SUV-a. U popodnevnim će se satima članovi uprave dva puta obratiti medijima: Wayne Griffiths, izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing, i dr. Matthias Rabe, izvršni potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj, u 15:00 sati predstavit će novi model Leon CUPRA R i buduće poslovne projekte za seriju CUPRA, a Ned Curic, potpredsjednik za Alexu kompanije Amazon, i dr. Matthias Rabe u 16:30 sati pričat će o integraciji Alexe, novoga inovativnog digitalnog pomoćnika s upravljanjem glasovnim naredbama, u ponudu modela marke SEAT.

SEAT prolazi kroz jedno od najboljih razdoblja u povijesti kompanije. U posljednje je četiri godine marka SEAT ostvarila porast od 30 %; lani je prodala gotovo 410 000 vozila i ostvarila operativnu dobit od 143 miliona eura, što predstavlja najbolji rezultat kompanije ikad. U prvih osam mjeseci 2017. godine marka SEAT prodala je više od 310 000 vozila, što predstavlja povećanje veće od 13 % u poređenju s istim razdobljem prošle godine. To je ujedno najbolji rezultat od 2001. godine.

Rast prodaje u 2017. godini odražava se i na financijske rezultate marke SEAT za prvo polugodište. U prvoj polovici tekuće godine operativna dobit rasla je za 40,9 % u poređenju s istim razdobljem 2016. godine, postigavši rekordan iznos od 130 milijuna eura. Promet je istovremeno porastao za 12,7 % u prvih šest mjeseci tekuće godine te iznosi 5,054 milijuna eura.

CUPRA R, najsnažnije i najekskluzivnije vozilo marke SEAT - samo u ograničenom izdanju

Novi SEAT Leon Cupra R bez sumnje će privući poglede svih posjetitelja izložbenog prostora SEAT-a na sajmu. Najsnažniji automobil u povijesti marke SEAT ujedno će biti i najekskluzivniji zbog činjenice što će njegova proizvodnja biti ograničena na 799 vozila. Novi SEAT Leon Cupra R bit će dostupan s ručnim (310 KS) i DSG mjenjačem (300 KS), sa šest brzina i pogonom na prednje točkove. Pojedini detalji na karoseriji posebno se ističu, primjerice ekskluzivni detalji od ugljičnih vlakana na prednjem i stražnjem spojleru te bočnim pragovima i stražnjem difuzoru, vanjska ogledala u optici bakra te felge, dok točkovi i prednji dio vozila poprimaju novi, izraženiji dizajn oko hladnjaka. SEAT Leon CUPRA R bit će dostupan krajem 2017. godine, a 799 sretnih vlasnika moći će uživati u unutrašnjosti koja se također odlikuje elementima od ugljičnih vlakana i optike bakra te kolu upravljača i ručici mjenjača s presvlakom od materijala Alcantara®. Na raspolaganju će stajati tri opcije boja: Midnight crna, Pyrenees siva (nijedna ne zahtijeva nadoplatu) i ekskluzivna Matt siva.

Novi Leon CUPRA R također dobiva nekoliko novih dodataka. Na prednjoj osovini modificirani su nagib i adaptivni ovjes DCC (adaptivna regulacija voznog postroja), kao i kočnice Brembo. U vozilo je ugrađen i novi ispušni sistem, zbog čega se ono odlikuje izraženijim sportskim karakterom, no prije svega predstavlja neponovljivi model rezerviran za 799 najzahtjevnijih vozača marke.

Nova SEAT Arona - svjetska premijera

Marka SEAT s novim modelom Arona stupa u segment kompaktnih crossovera. I ne samo to - na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu krenut će prodaja modela Arona jer će se narudžbe za novi crossover primati isti dan kada će vozilo proslaviti svoj debi. Prva vozila isporučit će se kupcima krajem novembra, a početna cijena za Njemačku i Španiju objavit će se tokom prvog dana konferencije za medije. Dolazak Arone u Bosnu i Hercegovinu očekuje se početkom iduće godine.

Namijenjena onim vozačima koji su u potrazi za posebno uzbudljivom komponentom njihova iskustva vožnje, Arona zauzima mjesto u ponudi SUV-ova marke SEAT u segmentu ispod modela Ateca te će, nakon modela Ibiza, biti drugo vozilo proizvedeno na temelju platforme MQB A0. Izrađeno ekskluzivno u Martorellu, ono se ističe svojim dizajnom, visinom, širinom, kompaktnim dimenzijama crossovera, svestranim mogućnostima individualizacije i najnaprednijom tehnologijom sigurnosti i povezivosti.

Arona nastavlja s najvećom proizvodnom ofenzivom ikada, koja će se nakon modela Ateca, redizajniranog modela Leon i novog modela Ibiza sljedeće godine upotpuniti velikim SUV-om.

Alexa kompanije Amazon - vaš osobni glasovni pomoćnik

Od svih europskih proizvođača automobila, vozila marke SEAT bit će prva u koja će se kao interaktivna govorna usluga integrirati Alexa. Ona će biti dostupna krajem tekuće godine u modelima Leon i Ateca, te sljedeće godine u modelima Ibiza i Arona.

Marka SEAT na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu najavljuje integraciju Amazonove govorne usluge Alexa u svoje modele. Cilj ove integracije između kompanije SEAT i Amazon Alexa usluge jest ponuditi integraciju pametnih rješenja i još bolje iskoristiti vrijeme provedeno u automobilu.

S integracijom Alexe u SEAT modele, vozačima će se kroz jednostavan razgovor omogućiti između ostaloga pronalazak odredišta, najbliže autokuće ili restorana. No najbolje od svega jest što je ovo tek početak - evolucija pomoćnika Alexa i njegova integracija u vozila marke SEAT tek su počele.

Objava najboljih naziva za veliki SUV marke SEAT

Postupak javnog glasanja marke SEAT za odabir naziva velikog SUV-a stvorio je velika očekivanja. Inicijativa #SEATseekingName rezultirala je s ukupno devet odabranih prijedloga za naziv za treći SUV španske marke. On će se u prodaji naći od kraja 2018. godine. Među 10 130 zaprimljenih prijedloga odabrano je devet naziva koji potječu iz španjolskog zemljopisa, a oni će 12. septembra imati priliku postati jednim od finalista. To su:

Abrera -- Alboran -- Aran -- Aranda -- Avila -- Donosti -- Tarifa -- Tarraco -- Teide

SEAT će finaliste predstaviti 12. rujna tijekom konferencije za medije na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu. Od tada do 25. septembra svi koji žele glasati za svojeg omiljenog kandidata moći će to učiniti na stranicama seat.com/seekingname i seat.es/buscanombre, a naziv s najviše glasova proglasit će se pobjednikom.

Prelaz na CNG

SEAT želi predstaviti potencijal marke s CNG modelima. Nadovezujući se na uspješno uvođenje CNG modela u serije Leon i Mii, sada je na red došla nova SEAT Ibiza. Nova 1,0 SEAT Ibiza TGI predstavit će se u Frankfurtu kao snažan dokaz povjerenja marke SEAT u prirodni plin (CNG) kao čisto i učinkovito gorivo. Prirodni plin predstavlja ekološku alternativu koja će obilježiti prijelaz s tradicionalnih pogonskih sklopova na električne motore. CNG pri tome objedinjuje najbolje iz oba svijeta, kako dizela tako i benzina, s obzirom da su njegove emisije dušikova oksida u usporedbi s dizelskim motorima niže za 85 %. Istovremeno se u poređenju s benzinskim motorima za 25 % smanjuju i emisije CO2, baš poput emisija gotovo svih lebdećih krutih čestica.

Ibiza 1,0 TGI proizvodit će se na istoj proizvodnoj liniji kao ostatak serije zahvaljujući fleksibilnosti koju omogućuje nova modularna platforma MQB A0. Vozilo će se zbog toga podvrgnuti jednakim standardima ispitivanja u pogledu tehničkog odobrenja, kontrole kvalitete i trajnosti, u kombinaciji s ukupnim jamstvom marke SEAT i svim kvalitetama nove serije modela Ibiza u pogledu sigurnosti, povezivosti, dizajna, udobnosti, preciznosti i kvalitete vožnje.

Za vozilo 1,0 Ibiza TGi na raspolaganju stoje tri rezervoara za gorivo: jedan za benzin i dva za CNG zbog činjenice što njegov motor savršeno sarađuje s objema vrstama goriva te postiže ukupni kombinovani doseg od gotovo 1200 kilometara (390 s CNG-om), dok emisije CO2 u CNG načinu rada iznose svega 88 g/km. Nijedna druga tehnologija ne može se mjeriti s modelom 1,0 Ibiza TGI kada je riječ o dometu goriva, a u poređenju s električnim vozilima vozač nikada neće morati brinuti o praznoj bateriji ili nedostatku goriva. Dostupna s varijantom opreme Style, 1,0 Ibiza TGI odlikuje se niskim operativnim troškovima zahvaljujući nižoj cijeni CNG-a i štedljivoj potrošnji goriva motora.

SEAT je jedina kompanija koja dizajnira, razvija, proizvodi i plasira automobile na tržište u Španjolskoj. Ovaj član međunarodnog Volkswagen koncerna ima svoje sjedište u Martorellu (Barceloni), izvozi 81 % svojih vozila te je prisutan u više od 80 zemalja preko mreže od 1700 autokuća. SEAT je u 2016. godini bilježio operativnu dobit od 143 milijuna eura, najveću u povijesti marke te je u svijetu ostvario prodaju od gotovo 410 000 vozila.

SEAT grupa zapošljava više od 14 500 stručnjaka na svoje tri proizvodne lokacije - Barcelona, El Prat de Llobregat i Martorell, gdje se proizvode vrlo uspješni modeli Ibiza i Leon. Kompanija pri tome proizvodi modele Ateca i Toledo u Češkoj Republici, Alhambra u Portugalu i Mii u Slovačkoj.

Međunarodni proizvođač ima i Tehnički centar, koji radi kao centar znanja i okuplja 1000 inženjera koji su pogonska sila koja se krije iza inovacija za vodeće industrijske investitore s područja istraživanja i razvoja u Španjolskoj. SEAT već implementira najnoviju tehnologiju povezivosti u svoje modele vozila te je trenutačno angažiran u postupku globalne digitalizacije kompanije kako bi se promovisala mobilnost budućnosti.