SEAT Ateca – novo - Novosti i događanja - Marka SEAT - SEAT Bosna i Hercegovina | SEAT
Prilikom vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici trenutno se pohranjuju kolačići.
Prihvati i nastavi

SEAT Ateca

SEAT Ateca – novo

05.04.2016

Lista novosti na  4,36 m dugačkom i  510 l  velikom prtljažniku modela SEAT Ateca je veoma dugačka. Prvi SUV model iz fabrike iz Martorell. 

Thomas Schauer, inžinjer kompanije radi na testiranju i ocjenjivaju novog modela.  SUV iz SEAT-a je konačno postao stvarnost i sa sobom donosi veliki broj inovacija i i utisaka za upravljačem.

Kessy: Zahvaljujući Kessy sistemu, inovacije počinju i prije nego što uđete u vozilo. Ovaj sistem omogućava automatski pristup i pokretanje motora bez potrebe da ključ vadite iz džepa.


"Dobrodošli" svjetlo: Ovo svjetlo se projektuje iz spoljnih retrovizora bočno na podlogu i time olakšava pronalaženje vozila u mraku.


Dinamika: "Kada smo dizajnirali šasiju, posebnu pažnju smo obratili na balans sportskog i osjećaja udobnosti.

Teren: "Nova SEAT Ateca se odlično pokazala i u gradskim i u planinskim putevima". Iako djeluje kao robusno vozilo, ATECA je jedan od najlaših modela u svojoj klasi. Sa pogonom na svim točkovima osigurano je savladavanje i najzahtjevnijih terena.

Full-LED prednji farovi: Nova SEAT Ateca garantuje dobru vidljivost i sigurno osvjetljenje.

Efikasnost motora: Ubedljivi motori u opsegu od 115 do 190 KS.

Povezivanje: Novi kompaktni SUV posjeduje 8" ekran i SEAT Full-Link tehnologiju. Na raspolaganju je i bežični punjač mobilnih uređaja.

Dodatni paketi pomoći: Da bi vožnja modela SEAT Ateca bila još udobnija tu su: asistent za saobraćajne zastoje, front-assist, automatski nadzor udaljenosti  vozila i sl.

Kamere: Nova SEAT Ateca poseduje 4 kamere koje omogućavaju pregled svih 360 stepeni i pružaju osjećaj sigurnosti i bolje kontrole prostora. Najuži parking prostori više nisu nesavladivi a dodatna pogodnost i indikator mrtvog ugla u vidu indikatora na retrovizoru.

Funkcionalnost: Pored velikog i prostranog prtljažnika od 510l dodatna opcija je senzor koji će automatski otvoriti vrata prtljažnika a reaguje na pokret stopala.

Posljednja generacija tehnike i jedinstveni dizajna čine model SEAT Ateca izuzetno dinamičnim i udobnim vozilom,  sumirao je Tomas.