Connected-Car budućnost dolazi SEAT, SAMSUNG i SAP - Novosti i događanja - Marka SEAT - SEAT Bosna i Hercegovina | SEAT
Prilikom vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici trenutno se pohranjuju kolačići.
Prihvati i nastavi

Connected-Car budućnost

Connected-Car budućnost dolazi SEAT, SAMSUNG i SAP

03.23.2016

SEAT, Samsung Electronics i SAP SE su ujedinili svoju inovativnu snagu i vodeću ocjenu tržišta i na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilnosti (Mobile World Congress,MWC) predstavili rezultate: niz naprednih projekata koji se odnose na umrežavanje u vozilu (Connected-Car).

SEAT i Samsung su još prošle godine dogovorili da zajednički razvijaju inovativne tehnologije. Dodatnim uključivanjem i SAP-a, vodeće kompanije na tržištu aplikacija za preduzetništva, poslovnih mreža i internetu stvari (Internet of Things, IoT - mobilni internet uređaji, prim. prev.), ovaj sporazum je sada dodatno utemeljen.

Vozila koju su stalno umrežena

Cilj je da vozač i tokom vožnje bude sigurno umrežen. U tu svrhu je već postavljen prvi kamen-temeljac: za SEAT Connect App je razvijen inovativan koncept koji vozačima olakšava parkiranje u garažama za parkiranje. Veliku ulogu u ovom slučaju igra mobilni sistem plaćanja Samsung Pay koji će, poslije velikog uspjeha u Južnoj Koreji i SAD-u, sljedećih mjeseci biti uveden i u Evropi.

Tako će SEAT ConnectApp omogućiti korisnicima rezervaciju mjesta za parkiranje putem prepoznavanja otiska prsta. U nastavku bi vozač trebalo da bude navođen do mjesta za parkiranje gde će ga na ulasku dočekati rampa koja se automatski otvara. Poslije napuštanja mjesta za parkiranje vozač može da plati iznos direktno preko aplikacije.

Digital Key Sharing: "Autorizacija putem otiska prsta nezavisno od mjesta za svakoga kome je dopušteno da koristi Vaše vozilo."

Pored aplikacija, SEAT i Samsung su na kongresu MWC predstavili sljedeću evolutivnu stepenicu prošlogodišnje Digital Key studije. Riječ je o tehnologiji sa kojom pomoću pametnog telefona ili nosivih uređaja ("wearables" - minijaturni elektronski uređaji koje nosimo, prim. prev.) vozila mogu da se zaključaju i otključaju. Na ovaj način može daljinski da se upravlja čak i prozorima i klima-uređajima.

Ove godine SEAT ide još jedan korak dalje. Ubuduće će tehnika vlasnicima automobila omogućiti da ključ automobila digitalno pošalju drugoj osobi i tako joj omogućiti da koristi vozilo na određeno vrijeme.

Sa istekom vremenskog ograničenja za korišćenje digitalnog ključa automatski prestaje i odobrenje za korišćenje vozila. Osim toga, digitalni ključevi mogu individualno da se konfigurišu - na primjer za prilagođavanje funkcija vozila prema vozaču kao što je snaga ili maksimalna brzina.

Doživite naše najnovije tehnologije i istaknute detalje umreženosti u našem najnovijem modelu: