Više snage i bolje performanse - Novosti i događanja - Marka SEAT - SEAT Bosna i Hercegovina | SEAT
Prilikom vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici trenutno se pohranjuju kolačići.
Prihvati i nastavi

Leon CUPRA

Više snage i bolje performanse

12.12.2016

Martorell, 05/12/2016. -Leon CUPRA je uvijek predstavljao najbolje po pitanju performansi i dodataka, logično nezaboravljajući dizajn i odličan odnos cijene i kvaliteta. Sada smo otišli i korak dalje kako bi unaprijedili ovaj uspješan model.

Novi SEAT Leon CUPRA može da se poruči i dolazi sa posljednjom tehnologijom  i funkcionalnošću kao i ostali modeli SEAT Leon porodice. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji u pogledu sigurnosti, komfora i umrežavanja, Novi Leon CUPRA sada nudi sve bez kompromisa. Otkrićete snagu, nevjerovatno iskustvo vožnje i najbezbjednije, najpouzdanije i najfunkcionalne napredne tehnologije. Novi Leon CUPRA sada posjeduje sisteme asistencije vozaču kao što su Traffic Jam Assist (asistencija za saobraćajne zastoje), asistenciju za saobraćajne trake, uređaj za kontrolu brzine i sistem zaštite pješaka, a dodatno tu su i električna parking kočnica i Keyless sistem za lazak u vozilo. Media System Plus sa ekranom od osam inča istaknuti je detalj nove generacije infotainment sistema a prvi put Leon CUPRA dobio je i Connectivity Box u centralnoj konzoli za punjenje mobilnog telefona i pojačavenje signala antene. Prve isporuke se očekuju u prvom kvartalu iduće godine.

Sa svojim 2.0 TSI motorom koji obezbjeđuje 300 konjskih snaga, novi Leon CUPRA nije samo vrhunski model u grupi već je sada i najsnažniji model u serijskoj proizvodnji koji ikad proizveden u SEAT-u. Podaci o dostignućima po pitanju snage motora zaslužuju posebnu pažnju. Ne samo da motor ima 10 KS više (od 290 do 300) već je još važniji podatak da je obrtni moment povećan sa 350 Nm na 380 Nm. Ovaj maksimalni obrtni moment je ostvaren u velikom rasponu obrtaja od 1800 do  5500 o/m.  Tako veliki raspon omogućava snažan i uvjerljiv odgovor motora koji rijetko dolazi u zonu limita broja obrtaja.