Nagrade

“Zlatni volan” za novi SEAT Leon

11.11.2020

Sarajevo, 11.11.2020
Zlatni volan za španski kompakt: SEAT Leon 1.5 eTSI osvaja "Goldenes Lenkrad 2020". Potpuno novi SEAT Leon uspio je uvjeriti žiri u kategoriji "Najbolji omjer cijene i proizvoda do 35.000 eura". Ovu nagradu u organizaciji AUTO BILD dodjeljuju isključivo stručnjaci. Test tim AUTO BILD uzima u obzir vozačke utiske, kao i ulaznu cijenu, standardnu opremu i garancije po svojoj stručnoj prosudbi.

"Ponosni smo što je naš novi SEAT Leon dobio" Zlatni volan "i uspio se afirmirati među renomiranim stručnjacima AUTO BILD-a. Ova nagrada je najbolje priznanje za tim koji je bio uključen u lansiranje najboljeg Leona svih vremena. Automobil dizajniran, razvijen i proizveden u Barceloni. U SEAT-u i CUPRI trenutno smo usred najveće ofanzive na proizvode u našoj povijesti s modelima kao što su SEAT i CUPRA Leon, CUPRA Formentor i buduća CUPRA el-Born. Ova nagrada daje nam obnovljenu snagu da pouzdano gledamo u budućnost ", rekao je Wayne Griffiths, predsjednik SEAT-a i CUPRE te ističe "Potpuno novi SEAT Leon dolazi s inovativnim tehnologijama: to je prvo potpuno povezano i najsigurnije vozilo marke sa najnovijim sistemima za pomoć u vožnji i prvim plug-in hibridnim modelom. Kombinacijom impresivnog dizajna, nadahnutog svjetlošću Barcelone i tehnološkim napretkom, SEAT Leon ispunjava sve potrebe naših kupaca i konačno unosi dašak svježeg zraka u kompaktnu klasu. "

Važna nagrada u automobilskoj industriji


"Zlatni volan" pokrenuo je Axel Springer 1976. godine i od tada je uspostavljen kao jedna od najvažnijih nagrada u automobilskoj industriji. Kombinacija glasova kupaca i stručnjaka čini ga toliko popularnim. Ukupno je dvanaest zlatnih upravljača dodijeljeno 2020. godine. Čitaoci AUTO BILD mogli su odabrati svoje favorite među 63 predstavljena modela, lansiranih od oktobra 2019. Tri modela s najviše glasova u svakoj od osam kategorija vozila plasirala su se u finale na "DEKRA Lausitzring" početkom oktobra. Na testnoj stazi, stručni žiri, uključujući trkače vozače poput Sophije Flörsch, Daniela Abta, Mattiasa Ekströma i Hans-Joachima Stucka, provjerio je svih 24 kandidata prema kriterijima na osnovu šeme AUTO BILD-a.


Pored osam nagrada u različitim kategorijama, AUTO BILD je također dao zlatni volan za najbolju inovaciju godine, izabran glasovima čitatelja i žirija stručnjaka. Izbor najljepšeg automobila bio je čisti izbor čitatelja. Dva zlatna volana konačno su nagrađena za najbolji omjer cijene i proizvoda do 25.000 i do 35.000 eura, po izboru stručnjaka testnog tima AUTO BILD.