Dijelovi i popravka
Pregled

Kvalitet i tradicija. SEAT Originalni dijelovi. SEAT Originalna dodatna oprema. #ostaniOriginal

SEAT Originalni dijelovi®

Kvalitet se isplati

Očuvanje vrednosti i kvalitet

SEAT Originalni dijelovi®

Ukoliko ste se odlučili za SEAT, odlučili ste se za najmoderniju tehnologiju, dugotrajnost i kvalitet. To je zahtjev koji se ogleda u svim SEAT Originalnim dijelovima®.  Da bi se zadržale karakteristike vozila tokom cjelokupnog vijeka trajanja i da sve komponente zajedno harmonično funkcionišu o tome vode računa  SEAT Servis i Seat originalni dijelovi®. Ugradnja  SEAT originalnih dijelova doprinosi očuvanju vrijednosti vozila.
Proizvođač daje dvogodišnju garanciju na ugrađene Originalne dijelove.

Produžite životni vijek motora

Dopuna motornog ulja

Motorno ulje obezbjeđuje savršeno podmazivanje motora tako što smanjuje mehaničko trenje na pokretnim delovima motora. Na taj način se sprječava habanje i propadanje metalnih dijelova. Visokokvalitetna motorna ulja odlikuju se ekonomičnom potrošnjom goriva i dužim intervalima zamene ulja. To obezbjeđuje duži životni vijek vašeg motora.

Prijatelj životne sredine

AdBlue® Tehnologija

AdBlue® je servisni fluid za upravljanje dizel motorima sa SCR katalizatorskom tehnologijom. Smanjuje štetne azotne okside u izduvnim gasovima modernih dizel motora i pomaže da se ispune sve stroži propisi o potrošnji goriva i emisiji štetnih gasova u Evropskoj uniji.

Savet: Dopunite AdBlue® kod vašeg servisnog partnera. Brzo, čisto i jeftino!

 

Za optimalnu bezbjednost

Servis kočnica

Kočioni diskovi su pored kočionih pločica, najčešće korišteni dijelovi kočionog sistema. Vjerujte originalnom SEAT kvalitetu i profesionalnoj instalaciji od strane naših obučenih SEAT stručnjaka.

Informacije o akumulatoru

Zamjena akumulatora

Blagi tretman akumulatora produžava život i može odložiti potrebnu zamjenu.

Obratite pažnju na signale upozorenja, kao što su kratka svjetla ili problemi sa pokretanjem motora. Ako se motor ne pokrene odmah nakon aktiviranja paljenja, to može biti zbog neispravnog akumulatora.

Bezbjednost u saobraćaju

Zamjena i popravka vjetrobranskog stakla

90% svih informacija koje se tiču bezbjednosti vide se kroz vjetrobransko staklo. Pravilnim pregledom vjetrobrana aktivno se doprinosi bezbjednosti na putu. Iako je vjetrobransko staklo posebno stabilno, kamenčići mogu da ga oštete. U slučaju oštećenja potrebna je zamjena vetrobrana, ali nije uvijek i neophodna - često se oštećenja mogu lako popraviti.

 

Informacije o amortizerima

Amortizeri Popravka i zamjena

Oštećeni amortizeri povećavaju sigurnosni rizik produžavajući put kočenja i smanjujući stabilnost vozila. Stoga ih treba zamijeniti što je prije moguće.

SEAT originalni amortizeri su optimalno usklađeni sa vašim vozilom i obezbjeđuju sigurno iskustvo vožnje.

Provjera zupčastog remena

Zupčasti remen

Zupčasti remeni su dijelovi koji se podvrgavaju pregledu tokom inspekcije i možda ih je potrebno zamijeniti. Budući da su zupčasti renebu trajno izloženi velikom naprezanju, na njih treba obratiti posebnu pažnju. Oštećeni zupčasti remen može dovesti do skupog oštećenja motora.

 

Informacije o osvjetljenju vozila

Osvjetljenje vozila

Pokvarene sijalice se trebaju odmah zamijeniti kako ne bi ugrozili saobraćaj. Ali koje su "one prave"?

Sa SEAT Originalnim dijelovima možete biti sigurni da su idealno usklađeni sa Vašim SEAT vozilom.

 

Redovna provjera

Zamjena tečnosti

Redovno provjeravanje nivoa tekućine povećat će dugovječnost vašeg SEAT-a. To ne zahtijeva mnogo vremena a može spriječiti nepotrebno oštećenje ili kvarove. Redovno provjeravajte sljedeće tekućine:

  • AdBlue
  • motorno ulje
  • kočionu tečnost
  • rahladnu tečnost