Dijelovi i popravka
Kočnice
Original SEAT kvalitet

SEAT Originalne kočnice

Kočioni diskovi su pored kočionih pločica, najčešće korišćeni dijelovi kočionog sistema. Vjerujte originalnom SEAT kvalitetu i profesionalnoj instalaciji od strane naših obučenih SEAT stručnjaka.

Kvalitet i bezbjednost

Originalne kočnice

SEAT originalne kočnice su posebno testirane za svaki SEAT model. Zahvaljujući profesionalnoj instalaciji obučenog SEAT servisnog osoblja, SEAT Original kočnice nude mnoge prednosti!     

  • Odličan koeficijent trenja između diska i podloge. Kao rezultat toga, skraćuje se put kočenja     
  • Dobre performanse čak i sa višestrukim snažnim kočnicama     
  • Izdržljivost - temperaturna neosjetljivost čak i na temperaturama do 800 ° C     
  • Dosljedan efekat kočenja u oba smjera rotacije kočionog diska     
  • Dobra sposobnost samočišćenja
Za optimalnu sigurnost vožnje

Popravak ili zamjena kočnica

Ako otkrijete da kočnice vašeg vozila više ne rade ispravno, preporučujemo da što prije posjetite SEAT radionicu kako biste izbjegli rizik od nesigurne vožnje. Specijalist SEAT-a će pažljivo istražiti oštećenja i onda vas obavijestiti ako je popravka moguća ili ako je potrebno zamijeniti neke od vaših kočnica.

Korisni testovi

Test kočnice

Ako se kočione pločice čuju ili se upali upozoravajuća lampica, to je vjerovatno jasan znak da nešto nije u redu sa kočnicama i da radionica mora biti posjećena. Ako se vozilo povuče u stranu, kada se kočnica aktivira ili ne, to može ukazivati i na neispravnu ili zaglavljenu kočnicu. Postoje i drugi korisni testovi koji mogu pomoći u identifikaciji problema.