Vaša sigurnost je na prvom mjestu.

Opasnost po život zbog neispravnih vazdušnih jastuka.

Povlačenje Takata vazdušnih jastuka širom sveta utiče na SEAT modele kao i na mnoge druge proizvođače.

Stoga je moguće da neispravan vazdušni jastuk u vašem vozilu takođe može predstavljati ozbiljan bezbednosni rizik za vas i vaše putnike. Ovdje možete saznati više informacija i provjeriti da li ste pogođeni.

 

Da LI je i vaše vozilo pogođeno?

Tokom godina, kompanija Takata je snabdevala automobilsku industriju vazdušnim jastucima sa neispravnim gasom

generatori, koji se zbog starenja uzrokovanog određenim klimatskim utjecajima (toplina i vlaga) mogu promijeniti i tako postati opasni.

U SEAT-u su ovi vazdušni jastuci ugrađeni u vozila iz godina (2009-2017) u vašoj zemlji. Molimo koristite broj svoje šasije u VIN provjeri ispod da provjerite da li je to pogođeno vozilom. Ovo bi trebalo da radite redovno, pošto se liste vozila redovno ažuriraju.

 

Koliko je velika opasnost?

Ako se vazdušni jastuk aktivira u nesreći, pritisak može biti znatno previsok kada je generator gasa

zapaljen. To može dovesti do ubacivanja komada metala u unutrašnjost vozila. To može dovesti do teških ozljeda i, u najgorem slučaju, smrti.

Šta treba da uradite?

Ako je vaše vozilo pogođeno, molimo vas da odmah kontaktirate SEAT servisnog partnera radi zamjene zahvaćenih komponenti. Ovo će trajati samo oko sat vremena i za vas je besplatno.

Brinemo o Vašoj sigurnosti, stoga Vas molimo da odmah provjerite i popravite Vaše vozilo.

VIN Broj

Šta je VIN broj?

Vaš VIN broj je jednostavno broj šasije - niz od 17 slova i brojeva koji je jedinstven za vaš automobil. Obavještava nas ako je vašem automobilu potrebno ažuriranje.

Kako da pronađem VIN broj vozila?

Najlakši način da ga pronađete je da stojite ispred automobila na vozačevoj strani i gledate u svoj volan kroz vjetrobran. Vidjet ćete ga tamo, urezano u vjetrobran.

Kako još mogu pronaći svoj VIN broj?

Vaš VIN se također može pronaći u tehničkoj dokumentaciji vašeg vozila. Pošto je to identifikacioni broj vozila, potpuno je jedinstven za Vaš automobil.

VIN provjera

Provjerite odnosi li se poziv i na Vaše vozilo. (stranica na engleskom)

FAQ's

Kako mogu saznati da li poziv utiče na mene?

Molimo Vas posjetite web stranicu: https://www.seat.com/owners/aftersales/takata-airbag-recall-campaign  te iskoristite alat za provjeru Vašeg VIN broja tj. broja šasije. 

Unesite svoj VIN u polje za pretragu. Unošenjem vašeg VIN-a možete potvrditi da li je vaš automobil uključen u poziv.

VIN je "identifikacioni broj vozila" koji možete pronaći na karoseriji vozila i u dnevniku. Sastoji se od 17 slova i brojeva i prikazan je na vjetrobranskom staklu kao što je prikazano na slici ispod.

Koji su detalji ovog poziva?

Takata opskrbljuje automobilsku industriju neispravnim plinskim generatorima, koji se vremenom mogu pokvariti pod određenim klimatskim uvjetima (toplina i vlaga) i postati opasni.

Ovi vazdušni jastuci su ugrađeni u različita SEAT vozila od 2009. do 2017.  Zbog toga preduzimamo mere da identifikujemo pogođena vozila i zamjenimo neispravne komponente.

Koliku opasnost ovo predstavlja?

Ako se vazdušni jastuk aktivira u nesreći, može doći do prevelikog pritiska kada se gasni generator aktivira. To može uzrokovati da komadi metala lete u putnički prostor. To može dovesti do teških ozljeda i smrti.

Šta da uradim?

Ako je Vaše vozilo pogođeno, molimo Vas da odmah kontaktirate ovlašteni servis SEAT-a kako bi komponente bile zamijenjene. Ovo će trajati samo sat vremena i besplatno je.