Održivost

Očuvanje resursa SEAT

SEAT, S.A. razvija, proizvodi i prodaje automobile, stvarajući mobilnost i ličnu nezavisnost. Kompanija je stalno posvećena stalnom poboljšanju i održivosti svojih proizvoda i centara za proizvodnju, distribuciju i reciklažu. Efikasno korištenje prirodnih izvora energije stvara održiv način rada koji štiti životnu sredinu i ima pozitivan uticaj na životni ciklus proizvoda. Ovako SEAT ispunjava svoju predanost društvu i državi.

 

Osnovni principi:     

  • SEAT, S.A. Brine za ekonomičnu proizvodnju vozila i mobilnih rješenja koja zadovoljavaju kvalitet, isplativost, usluge i ekološke potrebe društva i naših kupaca.     
  • SEAT, S.A. zajedno sa svojim dobavljačima i kompanijama za reciklažu osigurava kontinuirano poboljšanje ekološke efikasnosti svojih proizvoda tokom njihovog životnog ciklusa.     
  • SEAT, S.A. sarađuje sa državnim agencijama i drugim agencijama za zaštitu životne sredine kako bi razvio i strogo se pridržavao regulatornih ekoloških zahtjeva.     
  • SEAT, S.A. obučava i motiviše svoje zaposlene kako bi mogli živjeti i dosljedno provoditi svoju odgovornost u odnosu na politiku zaštite životne sredine.   
  • SEAT, S.A. Jasno izvještava svoje kupce, trgovce i javnost o mjerama zaštite okoline.