Dijelovi i popravka
Akumulator
SEAT Originalni dijelovi

SEAT Originalni akumulator

Koji akumulator je odgovarajući? Tržište je veliko, akumulatori su dostupni u mnogim rasponima cijena. Pri kupovini treba obratiti pažnju na jednu stvar iznad svega: kvalitet. Ako imate povjerenja u originalne SEAT dijelove, možete biti sigurni da kupujete visokokvalitetan proizvod.

Visoka funkcionalnost

SEAT Originalni akumulator

Akumulatori marke SEAT prilagođene su Vašem vozilu i garantuju visoku funkcionalnost u ljetnom i zimskom periodu (do -25 ° C). Tehnologija se stalno unapređuje i poboljšava. Pored toga, stručnjaci kompanije SEAT razmatraju sljedeće faktore prilikom zamjene baterije:     

  • Tehnički podaci o vozilu     
  • Dimenzije baterije     
  • Kapacitet

Za više informacija i cijenu ponude za vaše vozilo, pitajte vašeg servisnog savjetnika.

Zamjena akumulatora

Kada treba zamijeniti akumulator?

Dobro se isplati zaštititi akumulator automobila kako bi se produžio životni vijek. Ali čak i dobro održavan akumulator u nekom trenutku mora biti zamijenjen. Pored problema sa ponovnim pokretanjem motora, svjetla smanjenog intenziteta su pokazatelj smanjenog kapaciteta. Kablovi za pokretanje mogu pomoći kod početnih problema sa starterima. Međutim, ako se motor ne pokreće češće, treba izvršiti provjeru performansi. Ako baterija više nije funkcionalna, mora se zamijeniti. Da ne bi došlo do toga, preporuka je da se redovno sprovodi kontrola u redovnim intervalima.

Bezbjednost tokom vožnje

Funkcije akumulatora

Akumulator automobila, koji se često naziva startna baterija, skladišti energiju koja je potrebna za pokretanje motora sa unutrašnjim sagorevjanjem. To je akumulator koji skladišti električnu energiju koju generiše alternator kada motor radi. Ovaj proces će automatski napuniti akumulator tokom vožnje. Kada motor radi sporo, baterija obezbjeđuje snagu koja je potrebna da električni potrošači, kao što su svjetla i radio, rade. Pravilno funkcionisanje automobilskog akumulatora je važno za bezbjednost tokom vožnje.