Arona

Nova SEAT Arona: robusnijeg izgleda i potpuno novog dizajna enterijera

15.04.2021

Od svog predstavljanja 2017. godine, SEAT Arona je bila uspješna, prodavši više od 350.000 vozila i uspostavljena kao ključni stub asortimana marke. Sada je nova SEAT Arona spremna da nastavi uspjeh ovog modela.

Novi, jači, robusniji, pouzdaniji i sigurniji stav i izgled samo su početak. Urbani SUV doživio je transformaciju unutar kabine. Novi nivoi povezivanja i sistemi pomoćnika vozača također su integrisani u novu SEAT Aronu.

"SEAT Arona jasan je stub u ponudi, jer je drugi SEAT-ov najprodavaniji model prošle godine", rekao je Wayne Griffiths, predsjednik SEAT-a i CUPRE. "Ažurirana i nadograđena verzija ovog modela dodaje nevjerovatne atribute vozila kako bi pružila još cjelovitiju ponudu, istovremeno osvježavajući dizajn automobila."

U sve digitaliziranijem svijetu SEAT Arona spreman je na potpuno intuitivan način unijeti živote povezanih s kupcima u kabinu, dodajući širok spektar funkcionalnosti, a revolucijom u dizajnu interijera donosi i pojačani osjećaj kvalitete u unutrašnjosti prostora, postignuto revidiranim dizajnerskim jezikom.

Dodajte ovome upotrebu tehnologije osvjetljenja za dodavanje ambijenta kabine i uključivanje najnovijih informaciono-zabavnih sistema zaslona, kako biste unijeli snažan ažurirani jezik i osjećaj u ličnost automobila.

Ispod poklopca motora dostupno je pet različitih pogonskih sklopova između 90KS i 150KS, u benzinskom (TSI) i prirodnom plinu (TGI), a povezani su sa ručnim ili DSG mjenjačem sa dvostrukom spojkom.

I sa nizom novih sistema pomoći vozaču koji vožnju gradskim SUV-om čine opuštajućom, bez obzira na scenarij, SEAT Arona je spremna za sve izazove koji joj se postave.

Dizajniran, razvijen i proizveden u Barseloni, u sjedištu SEAT-a u Martorellu, novi SEAT Arona ući će u proizvodnju u trećem kvartalu godine.