Ibiza

Nova SEAT Ibiza: osvježena i spremna pružiti više uzbuđenja urbanom segmentu

15.04.2021

SEAT osvježava svoju Ibizu, dodajući osvježeni vanjski izgled, revoluciju u unutrašnjosti, kao i nove nivoe povezanosti i sisteme za pomoć vozaču.

SEAT Ibiza ključni je stup uspjeha brenda otkako je prvi put predstavljen daleke 1984. godine, a nakon 37 godina, pet generacija i gotovo 6 miliona prodaje, to je najuspješnije SEAT-ovo vozilo koje je ikad sišlo s proizvodne trake. Facelift peta generacija želi zadržati taj pobjednički mentalitet kao ključni model u svom segmentu u Evropi.

"SEAT Ibiza je ikona u automobilskoj industriji i jedan od ključnih stubova marke", rekao je Wayne Griffiths, predsjednik SEAT-a i CUPRE. "Osvježeni novi vanjski detalji i revolucija unutrašnjosti pete generacije, zajedno s novim nivoima povezanosti i sigurnosti, znače da je spremna za nastavak uspješne priče."

Svijet je sve digitaliziraniji, a SEAT Ibiza spremna je biti dio putovanja, donoseći veću intuitivnost, funkcionalnost i kvalitetu u unutarnji prostor, postignut poboljšanim jezikom dizajna i povećanim nivoom povezane tehnologije i novim, elegantnijim materijalima.

Dodajte ovome upotrebu tehnologije osvjetljenja za poboljšanje ambijenta kabine i uključivanje najnovijih sistema za prikazivanje info-zabave, kako bi osobnost automobila unijela snažan ažurirani jezik i osjećaj.

Ispod poklopca motora, nova SEAT Ibiza ponudit će šest različitih pogonskih sklopova između 80KS i 150KS, u benzinu i komprimiranom prirodnom plinu, povezanih s ručnim ili DSG mjenjačima sa dvostrukom spojkom.

Konačno, SEAT Ibiza dodaje niz novih sistema pomoći vozaču koji vožnju gradskim automobilom čine opuštajućom bez obzira na scenarij.

Dizajniran, razvijen i proizveden u Barseloni, u sjedištu SEAT-a u Martorellu, nova SEAT Ibiza u proizvodnju će ući u trećem kvartalu godine.