Sigurnost

Sjajan primjer sigurnosti.

S bogatom sigurnosnom opremom, novi karavan SEAT Leon dostupan je za vas na svakom putovanju - od početka do cilja. Za dobar osjećaj u pokretu.

Predvidivi ACC

Uvijek korak ispred.

Pomoću ACC-a prednji radar stalno bilježi potencijalnu opasnost na ruti ispred vas. Bilo da se radi o drugom automobilu koji prelazi vašu traku ili rizičnom zavoju - vaš Leon uvijek je spreman kočiti. Za kontrolu brzine, sustav koristi kamere i navigacijski sistem za analizu krivulja i ograničenja brzine

Senzor za mrtvi ugao

Sigurno vozite. Imate zeleno svjetlo.

Senzor za mrtvi ugao otkriva približavanje automobila izvan vašeg vidnog polja u rasponu do 70 metara. Sistem vas takođe upozorava na moguće sudare pri izlasku iz vozila.

Sigurnost na prvom mjestu.

Na sunčanoj strani. Sigurno.

Exit asistent

Parkiranje unazad? Vaš automobil vas upozorava vizuelno i akustično na približavanje vozilima. Ili se zaustavlja ako je potrebno.

Pre-Crash asistent

Uz pomoć senzorskih i stražnjih radarskih sistema, ovaj pomoćnik priprema vozilo i njegove putnike za mogući sudar u kritičnim situacijama, na primjer zatezanjem sigurnosnih pojaseva i zatvaranjem prozora.

Emergency asistent

Ako vozač ne reaguje, automobil preuzima kontrolu. Uključuje lampice za upozorenje o opasnosti, zaustavlja vozilo na cesti i koči.

Travel asistent

Putujte više. Vozite manje.

Travel asistent omogućava poluautomatsku vožnju kroz čitav raspon brzina. Takođe vam podržava izgradnju mjesta, kočnice i još mnogo toga. 

Zračni jastuci

Uvijek sigurni. I sa vazdušnim jastucima.

Sigurnost na koju se možete osloniti: Sistem zračnih jastuka novog SEAT Leona štiti vas iz svakog ugla.

Više o novom SEAT Leon SP-u?